Revija dijete i pas 2024

Revija dijete i pas

U subotu 11. svibnja u sklopu proslave Dana grada Belišća, Kinološko društvo Belišće organiziralo je već tradicionalnu reviju svih pasmina “Dijete i pas”. Na početku revije sve prisutne je pozdravio Stjepan Blažević dopredsjednik Kinološkog društva u Belišću. Zaželio dobrodošlicu svim okupljenima i zahvalio djeci koji su se prijavila i sudjeluju u ovoj manifestaciji.
Ove godine bilo je prijavljeno 21 dijete sa svojim ljubimcima te su bili podijeljeni u dvije kategorije, veliki i mali pas. Svaka od kategorija prošetali su nekoliko krugova i na najbolji način predstavili svog ljubimca. Sudci sastavljeno od naša tri člana Sara Srakić, Nenad Bogdanović i Marko Mikolić izabrali su tri najbolja psa u svakoj kategoriji.

Ove godine predstavili smo rad našeg društva. Prvi se predstavio g. Marko Mikolić sa svojom uzgajivačnicom Pride of Pannonia njemačkih doga. Prikazao nam je svoje pse Heru i Robin Hooda koji je ove godine postao svjetski prvak na Svjetskoj izložbi pasa u Zagrebu.
Nakon njega predstavio se Matija Abramić sa svojom belgijskom ovčarkom Qwin te prikazao vježbe poslušnosti i agillity. Zadnji su se predstavili Sara Srakić, Matej Skelac i Ivan Vuković sa IGP vježbom za radne pse.

U kategorije mali psi pobijedili su: Vita sa francuskom buldogom, Maja sa korgijem i Nikola sa maltezerom. U kategoriji veliki psi pobijedili su: Pia sa bernskim planinskim psom, Dominik sa američkom akitom i Magda sa border coliem. Na kraju smo proglasili najljepšeg psa izložbe i titulu je osvojila Eva sa njenom pudlom. Ove godine smo nagradili i najmlađeg vodiča Marka koji ima samo 2. godine i najstarijeg dvanaestogodišnjeg psa revije sa svojom vlasnicom Glorijom.
Čestitku i poklone za najbolje uručio je predsjednik društva Nenad Vukelić. Svako dijete koje je sudjelovalo na reviji dobilo je zahvalnicu za sudjelovanje.

Na kraju moramo se zahvaliti gradu Belišću na pomoći u organizaciji, Zajednici sportskih udruga grada Belišća i sponzorima trgovini Animals First, Sindikatu „Stvarnost 1990.“, Josipu Vinkoviću za snimanje i Mirjam Šipek koja je vodila program.

Ova revija nam pokazuje koliko djeca našeg grada vole svoje ljubimce i kako je održavanje ovakvih manifestacija iznimno bitno za razvoj i odrastanje djece u našem gradu.
Hvala svima koji su sudjelovali i vidimo se i iduće godine.

Napomena : više fotografija i video možete vidjeti u galeriji pod nazivom dijete i pas 2024.

default