Revija dijete i pas 2023

U subotu 6. svibnja u sklopu proslave Dana grada Belišća, Kinološko društvo Belišće organiziralo je već tradicionalnu reviju svih pasmina “Dijete i pas”. Na početku revije sve prisutne je pozdravio Stjepan Blažević potpredsjednik Kinološkog društva u Belišću. Zaželio dobrodošlicu svim okupljenima i zahvalio djeci koji su se prijavila i sudjeluju u ovoj manifestaciji.

Ove godine bilo je prijavljeno 20 djece sa svojim ljubimcima te su bili podijeljeni na tri skupine, veliki, srednji i mali pas. Svaka od kategorija prošetali su nekoliko krugova i na najbolji način predstavili svog ljubimca. Sudački žir sastavljen od najiskusnih članova Kinološkog društva Belišće izabralo je tri najbolja psa u svakoj kategoriji. Za vrijeme odlučivanja sudaca za sve posjetitelje predstavila se i gošća revije Ellany Ipša, voditeljica škole za obuka pasa Baranja. Ellany Ipša je sa svojim psom Boltom predstavila pasminu border colly i pokazala koje trikove može izvoditi te za koje sve svrhe može služiti kao što je spašavanje ljudi iz ruševina ili pronalazak nestalih osoba. Na kraju predstavljanja Ellany je pozvala svu djecu ako žele izvesti koji trik sa Boltom. Mnoga djeca se vrlo rado odazvala i sa oduševljenjem prihvatila. Na samom kraju revije proglašeni su pobjednici sve tri kategorije i izabran je najljepši pas revije. Čestitku i poklone za najbolje uručio je predsjednik društva Nenad Vukelić. Svako dijete koje je sudjelovalo na reviji dobilo je zahvalnicu za sudjelovanje.

Na kraju moramo se zahvaliti gradu Belišću na pomoći u organizaciji ove manifestacije, te Osnovnoj školi Belišće na ustupljenom prostoru, voditeljici programa mladoj studentici Leonardi Nago i svim ostalima koji su nesebično doprinijeli da se revija “Dijete i pas” ponovno održi u našem gradu. Ova revija nam pokazuje koliko djeca našeg grada vole svoje ljubimce i kako je održavanje ovakvih manifestacija iznimno bitno za razvoj i odrastanje djece u našem gradu.

Hvala svima koji su sudjelovali i vidimo se i iduće godine.

Pogledajte galeriju slika.